HIPPE HANDWERK EN HOBBY MATERIALEN | BONITA-LOKA | +31 (0)6 83169120 | HIPPE HANDWERK EN HOBBY MATERIALEN | BONITA-LOKA | +31 (0)6 83169120 |

Maak kennis met Bonita-Loka

Bij Bonita-Loka waan je je in een snoepjeswinkel. Maar dan zonder die nare calorieën. Tenminste, dat is wat verschillende klanten ons lieten weten. Laat dat nou precies aansluiten bij onze missie. We willen je de mooiste hobby- en handwerkmaterialen bieden zodat jij de hipste kleding en lifestyle accessoires kunt maken. Bovendien inspireren en adviseren we je graag.

Ben je ervaren, dan zijn de artikelen uit onze webshop of onze winkel een feest van herkenning. Je hebt de keuze uit meer dan 5.000 producten die we zelf ook gebruiken en waar onze cursisten mee werken.

Ben je een beginner en kun je moeilijk kiezen uit het overweldigende aanbod, dan popelen we om je op maat te adviseren. We helpen je zoeken naar materialen en benodigdheden waar je iets moois mee kunt maken. Iets dat je echt afmaakt en waar je trots op kunt zijn.

Bonita-Loka is Braziliaans voor ‘mooi’ en ‘gek’. Alle mensen van Bonita-Loka zijn creatievelingen en houden ervan mooie en bijzondere spulletjes te maken.

 

Team Bonita-Loka eigenaresse Ester

Ester is van jongs af aan al een creatieve duizendpoot. Haar moeder leerde haar haken en breien. Zelf raakte ze bedreven in naaien. In de periode dat ze met haar man op diverse plekken in Zuid-Amerika woonde, toverde ze de slaapkamers van haar zonen om in stoere en sportieve jongenskamers. Dekbedovertrekken, gordijnen, knuffels en lampenkappen; alles zelf ontworpen en gemaakt.

Ester’s creaties vielen in de smaak en de eerste opdrachten druppelden binnen. De oprichting van Atelier Bonita-Loka volgde snel. Naast de webshop, runt Ester het ruime atelier dat sinds februari 2017 in Wagenberg gevestigd is. Met haar creatieve en kleurrijke kijk op het leven, geeft ze handwerkles aan kinderen en volwassenen en koopt ze de collecties in voor de winkel, webshops en beurzen.

Haar vrije tijd brengt Ester graag in Zeeland door om lekker te ontspannen aan zee. Natuurlijk gaat er dan altijd een haakwerkje mee in de koffer!


 

Carla

Carla werkt sinds 2015 met Ester samen. Ze bezocht Ester’s atelier en de twee raakten aan de praat. Carla leerde als kind borduren van haar vader. Naast haken is dat nog steeds haar hobby. Het klikte. Nu brengt ze haar ervaring en passie voor handwerken graag over op cursisten tijdens de workshops borduren, tunisch haken, mochila haken en de algemene haaklessen.

Nog elke dag wordt Carla zelf blij van alle kleurrijke garens en stoffen en verkondigt ze dat ze in het ‘leukste atelier van Nederland’ werkt.

Met al je handwerk- en hobby-vragen kun je bij haar terecht. Omdat Carla de inrichting en sfeervolle aankleding van het atelier grotendeels voor haar rekening neemt, weet ze precies waar alles staat en wat je nodig hebt.

Carla is getrouwd en heeft 2 kinderen. Als ze niet werkt of thuis aan het handwerken is, vind je haar waarschijnlijk bezig in de tuin.

 


 

Melissa

Van maandag tot en met vrijdag werkt Melissa als onderwijsassistent. Naast haar creativiteit voor de klas, is ze thuis ook creatief met handwerken. In 2011 kreeg ze haar eerste haakles en ze had er voor haar gevoel direct een nieuwe hobby bij. Later kwam ze voor naailes bij Bonita-Loka terecht en leerde van Ester de kneepjes van het vak. Van etui tot poef maakte ze.

Alleskunner! Melissa helpt elke week in het atelier en doet de meest uiteenlopende klusjes.

Als ze niet voor de klas staat of bij Bonita-Loka aan de slag is, zoekt Melissa haar vriendin Evelien op. Ze leerden elkaar kennen tijdens een haakles, werken samen bij Bonita-Loka en handwerken net zo goed thuis gezellig samen.


 

Evelien

Ook voor Evelien geldt, jong geleerd is oud gedaan. De creatieve passie kreeg ze mee van beide kanten door onwijs creatieve familieleden. Als meisje was ze al in de weer met brooddeeg, punniken, tekenen en armbanden maken. Van haar oma leerde ze breien, met haar vader maakte ze vogelhuisjes en een blokhut. Tijdens een haakles kwam ze Melissa tegen. De 2 vriendinnen volgden samen naailes bij Ester. Evelien is nooit lang weg bij het atelier. Elke week staat ze het Bonita-Loka team een aantal uren bij.

Het liefste haakt Evelien, of maakt ze hippe sieraden.

Als ze niet freubelt, loopt ze buiten met haar honden of is ze bezig in de tuin. Evelien is getrouwd, moeder van de kleine Fleur en woont in Raamsdonksveer.


 

Patricia

 

Na de geboorte van haar kinderen, gaf Patricia haar baan als Secretaresse op om voor haar gezin thuis te kunnen zijn. De tijd die overbleef, besloot Patricia te investeren in iets waar ze echt van kan genieten. Van creatief bezig zijn, vrolijke kleurtjes, knutselen, bolletjes wol, haken en borduren. Daar wordt ze blij van. Ze leerde keramieken, volgde naailes en deed een cursus patroontekenen voor kinderen en haute couture.

Twee dagen in de week kun je Patricia in het atelier vinden waar ze haar kennis en passie voor wol en stof deelt met andere creatievelingen.

Net over de grens in Meerle woont Patricia samen met haar man Ard en hun zonen Otto en Hugo.


 

Enkele jaren geleden zocht Esmeralda naast haar werk in de horeca een fijne hobby. Bij Bonita-Loka werd ze aangestoken door het handwerkvirus. Ze begon met een naaicursus en ontdekte daarna dat ze haken ook erg ontspannend vond. Vorig jaar volgde ze een cursus handlettering en daar heeft Esmeralda zich verder in bekwaamd.

Vanaf februari 2018 geeft ze zelf workshops in het Atelier aan andere creatievelingen die met pen en papier aan de slag willen.

Esmeralda woont in Terheijden en staat vaak langs de lijn als haar dochters een hockeywedstrijd spelen.


 

Annemarie

Annemarie zorgt voor de teksten van de website. Met een duidelijk verhaal en aansprekende teksten wil ze je graag inspireren. Annemarie is gespecialiseerd teksten die bijdragen om goed gevonden te worden in de zoekmachines.

Schrijven voor internet, of ‘copywriting’ zoals dat in “goed Nederlands” vaak genoemd wordt, is het de kunst om overtuigende, aansprekende en natuurlijk foutloze teksten te maken.

Annemarie houdt van duidelijke taal!

 

Angele

Angele is een creatieve duizendpoot. Ze is onder meer grafisch ontwerper en illustrator. Voor Bonita-Loka creëerde ze de huisstijl en tekende ze de leuke afbeeldingen van de webshop. In haar rol als webdesigner denkt ze met Ester mee hoe we jullie als bezoekers het beste alle artikelen en workshops kunnen laten zien.

Een tekenpotlood achter haar oor en handen aan de knoppen dus.

Daarnaast is fotograferen is ook echt Angele's ding!


 

Kom je ook een keer langs in ons atelier?

Lekker rondneuzen in de winkel of volg een van onze handwerklessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook. We helpen je graag!

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
newsletter

De nieuwste tips en trends

Bonita-Loka VIP