Navigatie

Ester van der Velden is van jongs af aan al een creatieve duizendpoot. Haar moeder leerde haar haken en breien. Het naaien ontwikkelde ze op eigen houtje. Als een hamster sleepte zij gordijnstof naar haar hok om er broeken van te maken. Ze volgde de opleiding tot ergotherapeut en werkte vervolgens met kinderen met een beperking. In 1995 tijdens een stage in Indonesië leerde ze haar huidige man kennen. In 2001 en 2002 werden hun 2 zoons geboren.

Atelier Bonita-Loka is ontstaan in Braziliё waar Ester met haar man en kinderen jarenlang woonden vanwege het werk van Dick. Bonita staat voor mooi en loka voor gek. In Brazilie mocht Ester zelf niet werken, maar ze zat zeker ook niet stil. Ze naaide van alles voor de stoere en sportieve jongenskamers. Dekbedovertrekken, gordijnen, knuffels en lampenkappen vlogen allemaal onder de naaimachine door. Dit viel zo in de smaak dat al snel de eerste opdrachtjes binnen druppelde. Na Brazilië heeft Ester nog in Venezuela en op Curacao gewoond. Atelier Bonita-Loka verhuisde met haar mee!

Eenmaal terug in Nederland toverde Ester het onderhuis in Hooge-Zwaluwe om in een ateliertje. Ze breidde haar activiteiten uit met het geven van allerlei lessen, workshops en een webshop. Atelier Bonita-Loka groeide en groeide, waardoor er ruimtegebrek ontstond. Een oude schuur in Wagenberg kwam op haar pad en bij het zien van de ruimte was Ester op slag verliefd. In september 2017 werden de deuren geopend en Ester geeft hier met heel veel plezier zowel aan kinderen als volwassenen lessen en workshops. Ze is een groot liefhebber van een kleurrijk creatief leven, vind het onwijs leuk om anderen te inspireren en haar handwerkvaardigheden over te brengen. Verder regelt Ester het reilen en zeilen achter de schermen zoals de webshop, de beurzen, de in- en verkoop en het contact met de klanten.

Ester is in haar vrije tijd veel in Zeeland te vinden om lekker te ontspannen aan zee. Natuurlijk gaat er dan ook een haakwerkje mee in de koffer!

 

Carla Smits-Michels werkt sinds 2015 met Ester samen. Ze kwam bij Ester in het atelier en de twee raakte aan de praat.

Carla is opgegroeid in Arnhem, maar kwam voor de liefde naar het mooie Brabant. Ze heeft samen met Frans 2 kinderen; Brent en Lotte.

Carla richt zich vooral op het borduren en het (tunisch) haken, hetgeen zij het liefst doet. Het borduren leerde ze als kind van haar vader. Het is haar met de paplepel ingegoten en het is nog steeds een hobby en haar passie. Later kwam het haken er ook nog bij. Het is voor haar de ultieme manier om te ontspannen. Carla heeft in het atelier haar eigen borduurhoek boordevol met leuke hippe pakketjes en boekjes. Ze heeft in verschillende winkels gewerkt, waardoor de verkoop voor haar geen onbekend terrein is. Carla geeft workshops tunisch haken, mochila haken, borduren en algemene haaklessen. Daarnaast geniet ze er erg van om mee te gaan naar beurzen en het contact met de klant. Ze wordt enorm blij van alle kleurrijke mooie spulletjes en je hoort haar vaak zeggen dat ze in het leukste atelier van Nederland werkt.

Carla is ook degene die de inrichting van het atelier grotendeels voor haar rekening neemt. Ze kan als geen ander de boel sfeervol aankleden en decoreren. Thuis is Carla graag in de tuin bezig als ze niet aan het handwerken is.

Ilse Verhoef kwam met het atelier in aanraking toen ze naailes nam in het oude atelier in Hooge Zwaluwe in april 2016. De verhuizing naar Wagenberg stond al op de planning en toevallig woont Ilse in de Vogelstraat op steenworp afstand van het atelier. Ester en Carla konden nog wel wat extra handjes gebruiken en van het één kwam het ander. Inmiddels ontfermt Ilse zich over social media, de blogs, het schrijven van andere tekstjes en het maken van de leren labels. Verder springt ze bij waar nodig. Het geven van workshops is één van haar favoriete bezigheden. Veel mensen heeft ze al aan het handletteren gekregen. In het atelier heeft ze een kast gevuld met handletterspullen en de houten gegraveerde snijplanken kun je bij haar bestellen. Ilse werkt ook graag met kinderen en helpt Ester met de kinderfeestjes. 

© 2013 - 2018 Atelier Bonita-Loka | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie